Gedurende het seizoen wordt er al gesproken over een eventuele terugkeer van Robert Kubica in de hoogste klasse van de autosport. Eerder waren er weliswaar ook al geruchten dat de Pool nog een comeback zou kunnen maken in de F1, maar dit jaar leek er meer achter te zitten.

In het midden van het seizoen mocht Robert zelfs meedoen aan de officiële testsessie in Hongarije voor het team van Renault.

Renault liet er geen onduidelijkheid over bestaan: het was geen publiciteitsstunt of ‘cadeautje’ voor de man die zijn laatste F1 races voor de Fransen reed en daarvoor kampioen werd in de World Series by Renault.

Het team zou Robert daadwerkelijk willen evalueren voor een eventueel racezitje. Maar, niet veel later kozen de gelen voor Carlos Sainz als opvolger van de zwaar ondermaats presterende Jolyon Palmer.

Doch toen kwam het team van Williams om de hoek kijken. Bij de Britse renstal zijn ze wel fan van oudere ervaren rotten in een van hun auto’s. Inmiddels is bekend geworden dat Kubica ook de afsluitende test van het jaar in Abu Dhabi mag afwerken voor Williams.

Voormalig F1-coureur Juan-Pablo Montoya gelooft niet in de terugkeer van de Pool. Montoya is niet overtuigd van Kubica’s talent. Eerlijk… het is een grap, zei de zevenvoudig Grand Prix winnaar tegenover F1i.com. Ik ben er zeker van dat Robert niet langer 100 procent capabel is om een F1-auto tot het uiterste te rijden.

En zoals altijd komt geld de hoek om kijken in de sport.

Volgens de laatste geruchten ligt er acht miljoen euro aan sponsorgeld klaar als men met Robert Kubica in zee gaat. Nico Rosberg de co-manager van de Pool zou hierbij betrokken zijn. Dit zou de deal kunnen doen sluiten voor de Pool.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!