Lewis Hamilton werd dit jaar wereldkampioen op een uiterst effectieve wijze…

De wereldkampioen van Mercedes scoorde in alle twintig grands prix van dit jaar punten voor het kampioenschap. Slechts twee andere coureurs slaagden daar ooit ook in: de racelegendes Juan Manuel Fangio in 1954 en Michael Schumacher in 2002.

De Brit won dit jaar negen Grands Prix en behaalde in Mexico, de race dat hij de titelstrijd in zijn voordeel besliste, met een P9 zijn slechtste resultaat van het seizoen.

Ook teamgenoot Valtteri Bottas scoorde in bijna alle Grands Prix punten. De Finse teamgenoot van Hamilton haalde alleen in Spanje de finish niet. Het onderstreept de technische perfectie van Mercedes dat haar coureurs zo vaak punten konden scoren, terwijl Ferrari en Red Bull steken lieten vallen.

Derde op de ranglijst is verrassend Esteban Ocon. De jonge Fransman van Force India scoorde alleen in Monaco (twaalfde) en Brazilië (uitgevallen) geen punten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!