Op een universiteit heeft Ferrari baas Luca di Montezemolo flink uitgehaald in de richting van de FIA.

Hij maakte van de gelegenheid gebruik bij de uitreiking van het ere-doctoraat aan hem om eens flink zijn mening te zeggen over de FIA, maar hoofdzakelijk aan het adres van de voorzitter van de FIA: Max Mosley.

“De nieuwe regels zijn maar om ��n reden ingevoerd, en wel om de eenvoudige reden om de dominantie van Ferrari zo vroeg mogelijk te stoppen. Het is een WK van banden fabrikanten en niet meer van constructeurs. De nieuwe regels zijn in het geheel niet goed voor de F1. “/cite>

“Om ons dwars te zitten, daarom zijn de nieuwe regels zonder pardon ingevoerd. Na Vijf races weten we dat we een competieve auto hebben, maar dat we niet naar voren kunnen komen omdat de nieuwe regels ons dwarsbomen. Tot op heden lukt het ons nog niet om een doorbraak te maken, maar we vechten hard om weer naar voren te komen. “  vertelde Montezemolo.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!