Bandenfabrikant Bridgestone reageert compleet verrast naar aanleiding van de lekke banden van Micha�l Schumacher gisteren tijdens de GP van spanje. Naar de oorzaak ervan moet Bridgestone voorlopig gissen.

Vooraf melden zowel Bridgestone als Michelin dat de vernieuwde asfaltlaag van Barcelona voor een hoge bandenslijtage vormt. Tijdens de vrijdag en zaterdagtrainingen had echter geen enkele coureur serieuze bandenproblemen. Tijdens de race was Schumacher de enige die een lekke band opliep, een ronde nadat zijn team had voorzien van een nieuwe linker achterband, plofte op het rechte stuk ook de linker voorband van Schumacher.

” Het is mogelijk dat ik over brokstukken gereden ben, ik heb er geen idee van hoe het anders zou komen “ vertelde Schumacher.

De banden van Schumacher vertoonden geen sporen van overmatige slijtage volgens Ferrari en Bridgestone.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!