We hebben nog nooit zoveel gehoord van Luca di Montezemolo als de afgelopen dagen. Het begon met een dreiging van de Italiaan waarin hij zei dat Ferrari wel eens uit de Formule1 zou kunnen stappen. Daarna ging hij voluit in de aanval tegen de vermindering van het aantal toegelaten testsessies, om vervolgens extra druk op de ketel van Bernie Ecclestone te zetten.

Nu komt de voorzitter van Ferrari met zijn voorstellen af om de kosten van de Formule1 te verlagen, en met een dreigement aan het adres van iedereen die Ferrari wil tegenwerken.

“Niemand mag vergeten dat Ferrari zeer belangrijk is voor de Formule1. Als iemand beslist om iets te veranderen, of wanneer hij een nieuw idee heeft, dan moet hij eerst in Maranello komen aankloppen.”

De Italiaan stelt voor om een meer rationelere gewichtsberekening te gebruiken en “alle dure en niet noodzakelijke elektronica te verbieden.”. Hij vindt het een goed idee om 1 motor per 2 weekends te gebruiken omdat dit op het eind veel goedkoper uitkomt, maar blijft er bij dat:

 

“Als ik of mijn team 5 dagen per week willen testen is dat mijn zaak. Het is mijn geld, zelfs al gooi ik het uit het raam dan is dat mijn beslissing. Ik ben voor het verminderen van de kosten maar interne beslissingen moeten ongehinderd blijven.”

Als hij dan toch bezig is, mag er gerust wat geld deze kant uitgesmeten worden…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter