Een van de banken die recent nog een rechtszaak tegen Bernie Ecclestone wonnen zegt dat ze geen plannen hebben om hem buiten te smijten. Dat heeft Gerhard Gibrowsky gezegd. Hij is een topfiguur van de Bayerische Landesbank, die samen met enkele andere banken 75% van de aandelen van de Formule1 in handen hebben.

“Maar er zijn grenzen. We zullen niet aanvaarden dat wij alle risico’s moeten dragen, en we staan klaar om daartegen te vechten.”

“We willen dat er een lange tijd stabiliteit heerst in de sport.”

Vorige week wonnen de banken een rechtszaak tegen Ecclestone omdat hij zijn eigen directeurs aanstelde bij Formula One Holdings. Volgens Gribowsky willen de banken op lange termijn niet betrokken worden bij het dagelijkse bestuur van de sport.

 

“Er kan een tijd komen dat we terug vertrekken” Zei hij tegen Der Spiegel. “We zullen nog zeker 3 tot 5 jaar blijven.”

Toch zijn de banken niet ontevreden met de uitbreiding die Ecclestone aan het maken is. Ze zijn er van overtuigd dat het verspreiden van de F1 over de hele wereld de juiste beslissing is.

 

“De beslissing om China en Bahrein aan te doen was zeker en vast de juiste.”

“Het zou zeer leuk zijn om ook nog Rusland en India er bij te betrekken. Met slechts 2 races in Noord Amerika zijn we daar ondervertegenwoordigd.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter