McLaren stevende sinds lange tijd tijdens de GP van Turkije op een dubbel af, tot twee ronden voor het einde. Montoya wou Jordan-Coureur Monteiro op een ronde zetten, maar bij het aanremmen van de bocht raakten de twee wagens elkaar waardoor Montoya van de baan vloog. De Colombiaan kon nog wel zijn race uitrijden maar werd voorbij gestoken door Alonso en werd dus tweede.

Monteiro doet zijn verhaal: ” Montoya haalde me in, kwam vervolgens voor me en remde heel bruusk. Ik remde ook hard, maar kon een botsing niet meer vermijden. Het is heel dom van hem, zeker omdat hij ��n van de eersten is die tijdens vergaderingen roept dat je niet van positie moet veranderen wanneer je in een remzone zit. Waar hij met zijn gedachten zat, is voor mij een raadsel.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!