De 25 jarige Franck Montagny zal in 2004 de derde rijder zijn bij het Mild Seven Renault F1 Team. Hij heeft Renault overtuigd tijdens tests van dit jaar, waarbij hij snelheid en regelmaat toonde. Hij heeft ook indruk op het team gemaakt door zijn snelle leren en de kwaliteit van zijn technische feedback.

“Ik ben blij dat dat we Franck kunnen verwelkomen als onze officiele derde rijder,”

aldus team manager Flavio Briatore.

“In de afgelopen jaren is gebleken dat de derde rijder steeds belangrijker is geworden voor het succes van een team. Onze beslissing om Franck tot deze sleutelfunktie te bevorderen is een direkt gevolg van het hetgene wat hij dit jaar voor het team voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft hard gewerkt voor het team, achter de schermen, maar hij heeft ook race resultaten neergelegd tijdns zijn deelname aan de Nissan Serie. Hij heeft een goede toekomst voor zich.”

Aan de andere kant willen we ook Allan McNish bedanken. Hij heeft zijn job uitstekend vervuld dit jaar en hij heeft bijgedragen aan ons succes in 2003. We hopen dat zijn prestaties van dit jaar hem tot verdere hoogten zullen brengen.”

Franck Montagny is dus 25 jaar oud. Hij heeft in het seizoen 2003 meegedaan aan de “World Series by Nissan” bij het team Gabord Competicion. Van de twaalf races heeft hij er acht gewonnen en hij leidt momenteel het kampioenschap, met 107 punten voorsprong op zijn naaste belager.

Begin 2003 kwam Montagny bij Renault in dienst als testrijder. Hij heeft een breed scala van werkzaamheden uitgevoerd, van rechte eind tests tot shakedowns (ndr: het kritisch aan de tand voelen van een wagen voordat hij getransporteerd zal worden voor een race.) Onlangs heeft hij ook met goed gevolg een tweedaagse test op Barcelona afgesloten, ter voorbereiding voor de laatste races van het seizoen.

Zou Briatore weer eens zijn goede neus voor talent hebben gebruikt ? Hij was het toentertijd die eenieder te vlug af was om Michael Schumacher na zijn eerste F1 optreden bij Jordan weg te kapen…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter