In Monaco zijn elk jaar grote werken aan de gang, om de straten van de stad aan te passen aan de huidige normen voor F1. Derde en laatste deel van de fotoreportage.

 

 

 

 

 

Op de eerste foto ziet u Zwembad noord. Links de rode asfalt voor tribune T. rechts bovenaan ziet u dat de pitboxen opschieten. Ook op de tweede foto is het Zwembad noord met de nieuwe trap van de pitlane naar het zwembad toe. Het zwembad ligt rechts. De bouwmaterialen zijn voor tribune L (een vrij waardeloze tribune trouwens.)

 

 

 

 

De tribune T neemt vorm aan, zoals je ziet een gigantische tribune, rechts weer de nieuwe pitboxen. De tribune N O P in aanbouw. Nooit kaartjes voor deze tribune laten
aansmeren, totaal waardeloos. Echt een waste of money!

 

 

 

 

 

De bocht naar links van de nieuwe chicane na de tunnel. Merk het putje voor de vangrail en de nog resterende bandensporen van vorig jaar. Gedenk dat er tussen het putje en de bandensporen nog vangrails moeten kunnen. dit geeft een idee van hoe dichtbij men hier bij de vangrail rijdt. Let vooral op de de bandensporen van vorig jaar in de remzone naar de nieuwe chicane.

 

 

 

 

 

 

Het stuk na de tunnel naar de nieuwe chicane. De witte gebouwen op de achtergrond staan boven op de tunnel. De foto is genomen tegen de rijrichting in.Het ganse circuit wordt afgezet met vangrails maar ook met netten die vastgemaakt worden aan de tweede rij hoge palen. De bocht na de Loews (nu Grand Hotel) hairpin. Hier komt geen vangrail aan de binnenkant, merk ook de nog overblijvende bandensporen tot ver over de curbs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe pitlane. De boxen schieten aardig op. In de rijrichting genomen. De inrit naar de nieuwe pitlane is in het rood. De oude pitlane ging over het zwarte asfalt achter het verbodsbord en de nieuwe pitboxen, nu dus een merkelijk scherpere bocht.

 

 

 

 

 

 

De bocht Anthony Nogh�s. De laatste bocht voor de finnish. De muur langs de start/finish rechte is in aanbouw en je ziet duidelijk de achterkant van de pitboxen. Met ook hier de nog resterende bandensporen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter