In Monaco zijn grote werken aan de gang, om de stad aan te passen aan de huidige normen voor F1. Deel 2 in een reeks van 3 fotoreportages.

 

 

 

 

 

Dit wordt de nieuwe tribune T, niet meer een tijdelijke constructie maar iets wat op een echte tribune gaat lijken. Hij wordt wel weer afgebroken na de race. Ik weet niet of het dit jaar al doorgaat maar de bedoeling is loges te maken boven op de tribune. Het zwarte asfalt wordt het circuit, dit is de tweede bocht van het zwembad, zwembad noord.

Nogmaals de tribune T,  op selecte plaatsen geeft ze zicht op de uitgang van de tunnel, de nieuwe chicane, tabac, zwembadsectie tot aan Rascasse en de pitlane.

 

 

 

 

 

 

Dit wordt de nieuwe pitlane, Links op de foto, caf� Grand Prix (het vroegere Rascasse) De Porsche rijdt als door het snelle stuk van de pitlane. De vrachtwagen staat op het trage stuk. De foto is genomen tegen de rijrichting in.

De pitentrance is het rode asfalt. Vroeger ging men rechtdoor rechts de foto af voor het perkje. Nu gaat men dus scherp naar rechts om de nieuwe pitlane in te draaien.

 

 

 

 

 

 

Dit worden de nieuwe pitboxen…

 

 

 

 

 

 

Vanuit de pitlane genomen foto, tribune T in aanbouw. Links het zwembad met de zwarte asfalt zijnde het ciruit, let op de vangrails achter de geparkeerde auto’s. De tribune zal uit twee delen bestaan, een laag gedeelte wat geen zicht geeft op de pitlane (komt tussen stalen steunen en vangrails) en een hoog gedeelte wat wel zicht geeft op pitlane en op overige stukken van het circuit. Er komt ook een scherm recht voor deze tribune. In de achtergrond de bogen die de bergop van Avenue d’Ostende weergeven.

 

 

 

 

 

 

 

Foto genomen vanop het circuit, zwembad noord. Links de steunen van de tribune T en rechts de pitboxen. Ook weer vanop het circuit, links tribune T steunen en rechts boven de
pitboxen. Je ziet dat tribune T een fantastische tribune wordt, waarschijnlijk de
beste van heel Monaco.

Klik hier om deel 3 van de reportage te bekijken!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter