Het is 27� Celsius wanneer de coureurs onder een straalblauwe hemel aan de tweede kwalificatiesessie van de meest prestigieuze Grand Prix van het jaar beginnen, die in de straten van de dwergstaat Monaco. De eerste die zou moeten uitrijden is Ralf Schumacher in de Toyota, vermits hij gisteren in Tabac tegen de vangrails schoof, maar zoals te verwachten was komt hij niet. Juan Pablo Montoya staat nog als vijfde geklasseerd, maar ook bij hem zou het niet verbazend zijn mocht hij niet buitenrijden. Door de straf die de Stewards in Monaco opgelegd hebben moet hij zowieso achteraan starten.

Ralf Schumacher rijdt nu toch buiten� al is zijn rondje wel heel erg traag, en rijdt hij meteen terug de pits in. Geen tijd dus voor de jongste van de twee Schumachers.

De volgende die buitenkomt is Narian Karthikeyan. Het gerucht gaat dat niemand minder dan de vice-wereldkampioen van 1999, de Ier Eddie Irvine, de eerste kandidaat-overnemer voor Jordan zou zijn. Maar daar trekken we ons nu voorlopig even niets van aan, eerst het rondje van Karthikeyan volgen. Een rondetijd van 1’23.968 (totaal 2’43.442) zal waarschijnlijk niets aan zijn startplaats wijzigen, wat dus wil zeggen op de 16de plaats vermits Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya naar de laatste plaatsen zijn verbannen.

Nummer drie op de baan is Karthikeyan’s teamgenoot Tiago Monteiro in de tweede Jordan-Toyota. Hij gaat ietsje sneller dan zijn teamgenoot, het verschil bedraagt net iets meer dan 0.3 seconden. Met 2’43.078 neemt hij voorlopig de polepositie over, zijn rondetijd bedraagt 1’23.670.

Nu is het de beurt aan Christijan Albers. De Nederlander in de Minardi-Ford rijdt al een heel weekend in de buurt van de Jordan’s en gisteren was hij zelfs sneller, de eerste maal dit seizoen. In de eerste sector gaat hij sneller dan de Minardi’s, in de tweede ook. Met een tijd van 2’42.206 (rondetijd 1’22.977) kwalificeerd hij zich voor het eerst dit seizoen voor beide Jordan-coure

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter