In Monaco waren de laatste maanden grote werken aan de gang, om de stad aan te passen aan de huidige normen voor F1. Deel 1 in een driedelige fotoreportage. De andere delen volgen straks.

 

 

 

 

 

 

De nieuwe pitlane is aangelegd boven de betonnen palen. De stands zijn nu richting zee gericht en er komt een volwaardige pitlane tussen de stands en Quai de Halage. Weliswaar op de hoogte van de oude pitlane. De inrit wordt iets scherper. De signalisatie met de pitborden zal blijven gebeuren op het rechte stuk van start/finish.

Heel het circuit is afgezoomd met dergelijke putjes waar de vangrails in worden gezet.  Deze foto is genomen aan de Loews haarspeld. Om een indruk te geven van de grootte van de putjes, staat er een voet naast. Een 41, voor de specialisten.

 

 

 

 

 

 

 

Dit worden de ‘grondvesten’ van de pitboxen. De rode asfalt wordt de pitlane, het zwarte de boxen. Zoals je ziet is de rug van de pitbox gericht naar het rechte stuk van start/finish. De auto’s links achter de bomen rijden over de start finish rechte.

De nieuwe pitlane met de steunen voor de pitboxen, het rode asfalt zal opgedeeld worden in een snel gedeelte en een traag gedeelte, zoals op andere circuits het geval is. Links achter de bomen weer de start finnish rechte alwaar de pitborden zullen worden getoond, zoals vroeger, echter nu aan de achterzijde van de pitbox. Deze foto is genomen in de rijrichting.

 

 

 

 

 

 

Deze foto is genomen vanuit de nieuwe pitlane richting Rascasse. Dit is de Quai de halage, of het stuk tussen het zwembad noord en Rascasse. Zoals je ziet hebben ze hier betonnen sokkels voorzien om de vangrail steunen op te zetten. Het caf�tje op de achtergrond, met de blauwe luifels, is het oude Rascasse. Heet nu Caf� Grand Prix. De rode asfalt, waar nog gewerkt wordt links, is bestemd voor de tribune T met zicht op dit stukje circuit en op de pitlane.

De tweede foto is genomen vanuit de pitlane richting zwembad. Je ziet de bocht
zwembad noord die aanmerkelijk minder scherp is sinds vorig jaar. Ook hier weer de rode asfalt voor Tribune T. Merk de vangrails die klaar liggen achter de rood witte blokken.

 

 

 

 

 

 

Deze foto is genomen vanuit een pitbox, tegen de rijrichting in. Het pannen dak achter de vrachtwagen in het midden is van Caf� Grand Prix.

 

 

 

 

 

 

Nogmaals de Quai de halage tot aan Rascasse met rechts de pitlane. Merk de permanente brandblusinstallatie naast de fotograferende fietser in het geel.

Klik hier om deel 2 van de reportage te bekijken!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter