Er is een re�le kans dat Juan Pablo Montoya niet zal kunnen deelnemen aan de Grote Prijs van Bahrein, over een week. De reden daartoe is een kleine blessure in zijn schouder, ten gevolge van een slippertje tijdens een partij tennis.

Een woordvoerdster van McLaren zou dit bevestigd hebben aan Pitpass. Montoya zou een “haarfijne breuk” hebben opgelopen en “minimale schade aan het weefsel” in de linkerschouder.
“We wachten tot het stabiliseert, en er zal een beslissing vallen op donderdag,” verklaarde ze.

Het is volgens haar ook nog “te vroeg om te speculeren” wie de Colombiaan zou verangen indien nodig. Maar het is duidelijk dat de hoofdkandidaten testrijders Pedro dela Rosa en Alexander Wurz zijn. De Spanjaard heeft dan de meeste kans, omdat hij aangeduid is als derde rijder op vrijdag, en omdat Wurz nog geen enkele ervaring heeft met de MP4/20, en die ook nog niet kan vergaren door het gentlemen’s agreement tussen enkele teams om niet te testen in de week voor een Grand Prix.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter