Het proces tegen Gian Carlo Minardi zal binnenkort beginnen. Minardi staat terecht voor een waslijst aan illegale financi�le activiteiten. Speurder onderzochten in de periode tussen 1993 en 1996 de beschuldigingen dat hij en Stefano Sangiorgi valsheid in geschrifte zouden hebben gepleegd.

In een interview met AtlasF1 onthuld Minardi dat zijn proces binnenkort zal beginnen. Vorige week werd er al een voorbereidende zitting gehouden.

“Ze kwamen bij ons uit na een internationaal onderzoek waar we niets mee te maken hadden. Spijtig genoeg had niet iedereen propere handen en werden we er dus bij betrokken.”

“Vorige week was de eerste zitting, en het proces zou nu moeten volgen. Ik hoop dat we er uitgeraken, want ik kan je garanderen dat zowel ik als Stefano Sangiorgi niets te maken hebben met de beschuldigingen.”

“Als we al dingen verkeerd hebben gedaan was het in een poging om het bedrijf in leven en 120 mensen aan het werk te houden.”

Gian Carlo Minardi heeft geen aandelen meer in het team, nadat Paul Stoddart drie jaar geleden alle aandelen in handen kreeg. Bernie Ecclestone zou volgens velen aandelen van het team hebben gekocht, maar Minardi ontkent nu die geruchten. Ecclestone zou het team ook geen geld hebben geleend.

 

“Hij heeft het nooit ontkent, maar tegen mij heeft hij gezegd dat hij zich niet heeft ingekocht.”

“Ik heb ook nooit geld gezien, het staat trouwens niet in de boeken. Volgens mij – en hem – is hij geen partner van Stoddart.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter