Minardi is vanaf gisteren ook begonnen met testen op Monza. U weet dat Minardi ��n van de teams is die gebruik maakt van de regel om gedurende het seizoen maar beperkt vrij te testen, waardoor het team vrijdag ‘s ochtends voor de offici�le GP trainingen extra trainingstijd krijgt.

Renault heeft daar zo zijn effici�ntieredenen voor, maar Minardi moet wel want er is niet veel geld. In feite heeft Minardi sinds februari niet meer vrij getest.

Testrijder Bruni deed gisterochtend vooral tests met een nieuwe neus en een herziene motorafdekking. Het regende wat ‘s morgens maar toch reed Gimmy nog een 34 rondjes.

Tijdens de lunch werd een verse motor gemonteerd voor Jos Verstappen. Jos ging ‘s middags verder met tests van aerodynamica en banden. Door problemen met een beschadigde bodemplaat kon Jos slechts 25 ronden rijden. Hij reed wel zo’n halve seconde sneller dan Gimmy.

Vandaag gaat het verder. Belangrijker nog voor het team en voor Verstappens toekomst is een vergelijkende test binnenkort tussen de recent gekochte Arrows-chassis’ en het huidige Minardi-chassis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter