Christijan Albers en Patrick Friesacher zullen de komende race met een nieuwe motor starten. De motor waar nu mee geracet wordt is van het oude type Cosworth, de 2004-specificatie die gemaakt is om slechts ��n weekend mee te gaan. De nieuwe motor waar Red Bull mee rijdt, zou niet passen in de PS04.

Voor Albers heeft dit geen consequenties, hem is het immers toegestaan zijn motor te vervangen omdat hij in Australi� niet finishte. Zijn teamgenoot Friesacher zal volgens de reglementen tien plaatsen teruggezet worden � een klein offer voor het team van Minardi.

In Imola zal Minardi met de nieuwe PS05 op de proppen komen, inclusief de laatste versie van de Cosworth-motor. Wellicht dat dit het gat met de rest iets verkleint.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter