Gisteren wisten we het al, Bas Leinders gaat derde rijder worden bij Minardi. Maar nu heeft het team het officieel bevestigd. De Belg zal elke GP met het team meereizen om testwerk te verrichten, en invallen indien een van beide “vaste” rijders niet kan deelnemen.

Leinders heeft al een mooie carri�re achter de rug: titels in de Britse en Europese Formule Ford, Opel en Duitse F3. De voorbije twee jaar nam hij deel aan de Nissan World Series waar hij derdes eindigde.

“Ik had altijd al gehoopt dat ik ooit in de Formule1 zou terecht komen, en ik ben zeer blij dat Minardi me nu de kans geeft om m�n talent te kunnen te tonen. Ik ben er zeker van dat m’n ervaring in verschillende eenzitter racewagens me zal helpen om de aanpassing naar een F1 wagen te maken. Ik hoop dat ik de ingenieurs van het team, en de mensen van Bridgestone kan helpen met nuttige informatie. Hopelijk kan de informatie die we op vrijdag binnenhalen, helpen om onze prestatie op zondag te verbeteren. Dit is werk dat ik graag doe, en ik kijk dan ook uit naar m’n eerste rondje in de Minardi Cosworth.”

Paul Stoddart is ook blij met de komst van Leinders, niet alleen om zijn ervaring maar waarschijnlijk vooral met het koffertje Euro briefjes dat hij met zich meebrengt.

 

“Minardi is blij dat het Bas Leinders kon tekenen als z’n derde rijder. Hij heeft een heleboel nuttige, relevante race ervaring. Bovendien kent hij vele van de circuits al door z’n tijd in de F3000. Ik ben er zeker van dat hij een aanwinst voor het team is, en dat hij in staat zal zijn om de ontwikkeling van de Minardi Cosworth PS04B snel vooruit te helpen. Nu dat we een zeer sterke rijders line-up hebben kunnen we ons focussen op het belangrijkste werk: het verbeteren van onze prestatie.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter