De Schot David Coulthard bestuurt volgend jaar geen McLaren meer. Vanaf volgend seizoen wordt hij, zoals reeds eerder bekendgemaakt werd, vervangen door de Colombiaan Juan Pablo Montoya. Montoya begint zondag aan zijn laatste seizoen bij Williams.

Coulthard is echter nog altijd verbaasd over het nieuws.

“Het is� ongewoon om een aankondiging te hebben zo vroeg in het seizoen. Het is nieuw in de Formule 1, maar echt veel verandert het niet aan het dagelijks werk.

Wanneer de wagen betrouwbaar en snel is dit seizoen, dan ben ik er zeker van dat ik Micha�l (Schumacher) kan kloppen en wereldkampioen worden.”

De 32-jarige Schot is als sinds 1996 vaste coureur bij het team en begint dit weekend aan zijn negende McLaren-seizoen. De laatste jaren kreeg hij veel kritiek te verduren van zowel de fans als de pers, veelal omdat hij dikwijls onder druk van het team tweede viool moest spelen voor zowel tweevoudig wereldkampioen Mika H�kkinen als Kimi R�ikk�nen. Wat zijn laatste jaar bij McLaren zal brengen valt enkel af te wachten, en laat ons hopen voor Coulthard dat het meer positief dan negatief zal uitdraaien.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter