Uit de jaarcijfers van Lotus Renault die vandaag zijn gepubliceerd in Engeland blijkt dat het team vorig jaar 40 miljoen Euro verlies maakte.

In het eerste jaar onder de nieuwe aandeelhouder Genii Capital daalde de inkomsten van het team gigantisch, van 148,7 miljoen Pond naar 122,1 miljoen Pond. Dit is grotendeels te danken omdat Renault minder in het team investeerde en omdat belangrijke sponsoren zoals ING afhaakten.

Aan de andere kant werd er ook in de kosten gesneden, zo verdiende bijvoorbeeld Robert Kubica vorig jaar substantieel minder dan zijn voorganger Fernando Alonso. Het verlies van het team bedaagd uiteindelijk 40 miljoen Pond na belastingen, in 2009 maakte het team nog 4 miljoen Pond winst.

Uit het jaarverslag wordt ook duidelijk dat het team Renault nog geld is verschuldigd. Zo is duidelijk dat Genii Capital de komende jaren nog 20 miljoen Pond overmaken naar Renault. Genii Capital sloot tevens een financiering af met de Snoras Bank uit Litouwen. Deze bank staat garant voor enkele miljoenen, in ruil hiervoor staan onder andere de logo’s van de bank op de bolides van Lotus Renault.

Overigens groeide het team in 2010 van 497 werknemers naar 514. Voor dit jaar wist Genii Capital Lotus als hoofdsponsor te trekken, hiermee heeft het team weer een titelsponsor in huis gehaald die jaarlijks tientallen miljoenen in het team investeert. Naar verwachting zullen de cijfers over 2011 mede hierdoor beter zijn. Overigens zouden de inkomsten nu nog niet zo hoog zijn als in de tijd van Renault F1.