De Russische miljardair Boris Rotenberg doet er alles aan om Sergey Sirotkin in de Formule 1 te krijgen. Rotenberg is bevriend met Vladimir Poetin en heeft naar verluidt 17 miljoen Dollar over om Sirotkin naast Lance Stroll bij Williams te laten rijden.

De deal zou volgens Russische media afgelopen vrijdag worden gepresenteerd, Williams maakte echter bekend volgend jaar was een beslissing te nemen over de tweede coureur.

Rotenberg tegenover Russische media: Ik hou er niet van om vooraf te praten. We werken hard aan de deal. Maar het is zoals voetbal, je zegt altijd dat je de volgende wedstrijd wil winnen. We hopen en doen alles, maar het ligt niet in onze handen. Sergey heeft zichzelf bewezen, hij was sneller dan Robert Kubica in Abu Dhabi. Hij zat op hetzelfde niveau als Stroll. Hij verdiend het om in de Formule 1 terecht te komen.

Rotenberg is al actief in de racerij. Hij sponsort naast Sirotkin de Russische coureurs Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov. Daarnaast is Rotenberg eigenaar van BR Engineering, een constructeur die racewagens bouwt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.