Max Verstappen reed gisteren een fantastische race en werd net zoals in Hongarije 4e. Met de 12 WK-punten staat de 18-jarige Nederlander weer 10e in het wereldkampioenschap.

Het was een erg leuke race, met veel gevechten. Mijn beste race tot nu toe. En om uiteindelijk als vierde te finishen is een prima resultaat, Als team hadden we de perfecte strategie. Het was een gok om zo lang met de zachte band te rijden en het was op het einde nog erg spannend of we het zouden redden, maar het is wel gelukt. Ik heb op het einde ook niet met Vettel geknokt om de derde positie, ik heb in die fase vooral mijn banden gespaard. De start was niet goed maar ik heb in de eerste bocht de binnenkant gekozen en daar heb ik er weer drie teruggepakt. Ik had wat moeite met het vinden van de goede snelheid in de eerste ronde, maar daarna konden we op de intermediate banden de Ferrari’s goed bijhouden. Ik werd wat opgehouden door de Force India’s. Ik kon ze niet voorbij, omdat hun snelheid op het rechte stuk zo ontzettend goed is. Maar ik heb heel veel leuke gevechten gehad, in het bijzonder met Raikkonen – alhoewel ik heb begrepen dat hij dat niet zo zag. We hebben geen fouten gemaakt. Dit was het maximaal haalbare.

Ik heb aan het team gevraagd om me op de hoogte te houden wanneer er iemand met slicks goede tijden neerzette, zodat we zijn voorbeeld konden volgen. Want als je op de zesde positie ligt, wil je geen onnodige risico’s nemen. Uiteindelijk hebben we de juiste beslissing genomen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter