De allereerste Midland zal in februari zijn eerste kilometers afleggen. Midland M16 maakt volgend jaar gebruik van Toyota-motoren en banden van Bridgestone.

Ondanks dat Eddie Jordan geen eigenaar meer is van het team wordt er met de naam een verwijzing gemaakt naar het oude team die de wagen vorig jaar EJ15 noemde.

” We hebben veel geleerd van de B-versie dit jaar en daarom zullen we deze bolide verder gaan ontwikkelen.  “ aldus technisch co�rdinator James Key. ” Dat betekent ook dat de naam van Jordan definitief uit de F1 verdwijnt, ergens is dit wel zonde. Recente seizoenen hebben echter aangetoond dat het moeilijk was om het hoofd boven water te houden, zo kon er voor het seizoen 2005 geen nieuwe wagen ontworpen worden.  “

” We hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een competitief en succesvol team kunnen worden. In 2006 zal er veel gewerkt worden aan de M16 en dankzij voortdurende verbeteringen in de fabriek in Silverstone hebben we een positieve kijk op de toekomst.  “ vervolgde Kay.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!