Heel donkere onweerswolken verzamelen zich boven Spa-Francorchamps. De Grand Prix van Belgi� staat volgend seizoen dan wel terug op de kalender, toch ziet het er helemaal niet goed uit. De ticketverkoop is in vrije val naar beneden gegaan vanaf 2002. Toen waren er nog ruim 100 000 bezoekers aanwezig op de race, dit jaar waren het er amper de helft. De Waalse overheid leende 15 miljoen Euro aan de organisator van Spa-Francorchamps, om de torenhoge kosten te betalen die Ecclestone vraagt om een race te organiseren. De 75-jarige Brit vraagt om en beide 18 miljoen Euro en heeft voor volgend seizoen nog eens 4 miljoen Euro extra gevraagd. Een laatste poging om samen met Luxemburg de Grand Prix te organiseren werd afgewezen door de Luxemburgse overheid. Toch is er nog een kleine hoop, de Luxemburgse regering komt op 8 november samen en daar wordt de Zaak Francorchamps besproken, eer ze een definitief antwoord geven.

Maar � het Franse agentschap AFP meldde vandaag dat Didier Defourny GPF1 failliet verklaard is voor de Commerci�le Rechtbank van Luik. Defourny is de promotor van de Belgische Grand Prix en de grootste geldschieter. Het faillissement zal maandag officieel bevestigd worden, zo zeggen de Fransen.

Ondanks de nieuwe geldnood van ons eigen Spa-Francorchamps staat de race toch op de nieuwe kalender die de FIA gisteren vrijgaf. De race staat gepland op 17 september 2006. Na amper twee jaar terug lijkt het erop dat het weeral het laatste jaar zal zijn dat de Formule 1 naar Belgi� komt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter