Gisteren vond er in het hoofdkwartier van McLaren-Mercedes in Woking een vergadering plaats tussen Charlie Withing, de technisch afgevaardigde van de FIA, Ron Dennis en Martin Whitmarsh van McLaren-Mercedes, en Frank Williams en Patrick Head van BMW-Williams. Beide teams waren niet erg opgezet met deze plotse veranderingen m.b.t. hun banden. Ze vreesden moeten in te boeten op prestatievlak, met alle gevolgen van dien voor hun titelkansen.

De FIA heeft vandaag echter een ‘staak het vuren’ afgekondigd en daarmee de bandenrel tot een einde gebracht, door de nieuwe Michelin banden, die deze week getest werden op Monza, conform te verklaren met de FIA reglementen. Michelin was genoodzaakt om in zeven haasten een nieuwe band te ontwikkelen, omdat Ferrari bij de FIA een klacht had ingediend.  De Michelins zouden tijdens een race de gereglementeerde 270mm overschrijden.

Michelin had de bewuste regel 77c anders ge�nterpreteerd door te veronderstellen dat het loopvlak van de band enkel in nieuwe staat 270mm breed mocht zijn. De Fransen ontwierpen een snugger systeem waarbij het contactoppervlak van de band breder werd gedurende de race. De FIA had bij het opstellen van de regels er blijkbaar niet aangedacht dat zoiets mogelijk was.

De FIA drukte ons op het hart dat ze in geen geval de regels hebben aangepast of geherinterpreteerd. Ze verstrengen enkel een gebied dat nog niet voldoende gecontroleerd werd. Op deze manier willen ze voorkomen dat er opnieuw beroep zou aangetekend kunnen worden, zodat bijvoorbeeld de uitslagen van alle vorige races teniet verklaard kunnen worden. De FIA ontkent ook formeel dat ze bij Ferrari in het krijt staan en ze op deze wijze het rode team willen helpen.

“Er werd gesuggereerd dat de FIA de reglementen heeft veranderd of geherinterpreteerd. Dit is echter niet waar. De maximale loopvlakbreedte is al sinds 1999 270mm. De FIA heeft nooit gesuggereerd dat deze breedte ongelimiteerd was eens de band in gebruik is,” verklaarde de FIA. “Achteraf gezien, is het spijtig dat de teams, die gebruik maakten van de vorige Michelin banden, de FIA niet verwittigden van deze mogelijk te grote breedte op het ogenblik dat ze dit fenomeen ontdekten. Wat het technisch departement van de FIA betreft, is deze zaak gesloten en kan het kampioenschap verdergaan met alle teams op een gelijke hoogte.”

De storm om de banden is weer even gaan liggen, maar ze zal nog een tijdje blijven doorwaaien op ons forum. En wie weet rukt ze binnenkort wee

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter