Bandenfabrikant Michelin heeft laten weten, dat het geen schuld treft aan de vijf lekke rechter achterbanden bij het Williams-team tijdens de GP van Turkije vorig weekend. Het probleem deed terugdenken aan Indianapolis , waardoor geen enkel Michelin-team aan de start kwam. Nu worstelde alleen Williams met het probleem.

Michelin-baas Nick Schorrock: “Ik ben van van mening dat een scherpe kerbstone in bocht dertien ��n van de mogelijke oorzaken is, of iets specifieks met de Williams-wagen.”

Motorsport-directeur Pierre Dupasquier: “De problemen hebben niks te maken met het rubber, ik vermoed dat deel van het bodywork van de FW27 langs de rechter achterband scheurde. Williams zal in ieder geval de oorzaak het eerste weten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!