Bandenfabrikant Michelin adviseert zijn teams niet deel te nemen aan de USGP, of toch niet tot ze de oorzaak van de bandenproblemen van Ralf Schumacher en Ricardo Zonta hebben gevonden. Het probeert momenteel ook nog steeds banden uit Frankrijk te versturen naar Indianapolis om ze vanavond te gebruiken tijdens de race.

“Zoals het er momenteel voorstaat, gaan we onze teams adviseren om niet te racen.” Zei Nick Shorrock van Michelin op een persconferentie in Indianapolis. “We hebben nog geen verdere informatie over de reden van de klapbanden van gisteren en we zullen niet toelaten dat de teams toch zouden racen. We stellen op z’n minst voor dat ze niet racen.”

Verschillende teams hebben al laten weten dat ze het risico willen nemen om deel te nemen op de banden die ze hebben gekozen, Schorrock bevestigde dat hij geen opgaves kan forceren.

“De uiteindelijke beslissing ligt bij onze teams, maar we zijn verplicht om hen advies te geven over hoe ze het product op een veilige manier kunnen gebruiken. Zo lang we niet weten wat het probleem is zou het niet verantwoordelijk zijn van de rijders te laten racen. Hun veiligheid blijft onze eerste prioriteit.”

De regels zeggen dat de teams slechts 1 band mogen gebruiken tijdens de kwalificatie en de race, er is dus een speciale toelating nodig om de teams ongestraft nieuwe banden te laten gebruiken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter