Zoals iedereen ondertussen al wel weet, is Ralf Schumacher gisteren, tijdens de tweede vrije training, zwaar gecrasht in de laatste, snelle bocht. Dit gebeurde op dezelfde plaats en wijze als vorig jaar: een achterband ontplofte waardoor zijn wagen oncontroleerbaar in de muur vloog.

Vorig jaar had hij er een ernstig rugletsel aan over gehouden met als resultaat dat hij een aantal races aan de kant moest blijven. Eerder op de dag werd aangekondigd dat de Schumacher niets had overgehouden aan de crash, behalve wat last in de ogen.

Een deelname aan de rest van het GP-weekend leek dus niet in het gedrang te komen. Maar daarin heeft men zich vergist: Ralf Schumacher heeft beslist zich terug te trekken voor dit weekend, en Ricardo Zonta, test- en derde rijder van Toyota, neemt het stuur over.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter