Volgende week is het exact twee jaar geleden dat de Formule 1 wereld werd opgeschrikt over het ski-ongeluk van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Eerste berichten meldden dat het allemaal niet ontzettend ernstig was, maar helaas bleek die berichtgeving niet helemaal waar. Schumacher belandde in een coma en nu zijn we bijna twee jaar verder.

Een Duitse glossy komt met wilde geruchten over de toestand van Schumacher. Glossy magazine Bunte stelt het volgende te weten over de situatie van Schumacher door verkregen informatie van een vertrouwelinge, informatie die door het management van de Duitser weerlegd wordt. Michael is erg mager, maar met behulp van zijn arts kan hij weer stukjes lopen zolang hij ondersteund wordt. Het lukte hem om een paar stappen te zetten en hij kan zelfs een van zijn armen optillen, zo zou de insider verteld hebben aan Bunte. Hoe hoopvol deze berichtgeving ook is het betreft hier nog altijd wilde geruchten die door het management van de oud Ferrari rijder ontkracht worden.

Hetzelfde Duitse glossy magazine kopte onlangs het tijdschrift met een quote van Sabine Kehm waarin Kehm gezegd zou hebben dat Schumacher weer kon bewegen. Ditzelfde bericht werd enkele dagen later ontkend door het management van Schumacher dat aangaf dat de berichtgeving onjuist was. Over de speculaties omtrent de situatie van Schumacher heeft het management van ‘Schumi’ het volgende te melden: Dit soort speculatie is onverantwoord. Gezien de ernst van zijn verwondingen is privacy voor Michael en de familie van groot belang. Met deze speculaties krijgen veel betrokkenen valse hoop.

Het enige wat op dit moment duidelijk is, is dat Schumacher nog steeds aan het vechten is in zijn revalidatie. Zijn management spreekt van ‘bemoedigende kleine stapjes’ in het revalidatieproces. Datzelfde management benadrukt ook dat gezien de ernst van Schumacher’s verwondingen het onduidelijk is of hij zal herstellen en hoe hij zal herstellen.

Nu bijna twee jaar verder heerst er nog veel onduidelijk over de situatie van de recordkampioen. Wel is duidelijk dat de Duitser blijft vechten voor een herstel. #KeepFightingMichael.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!