Gisteren kon je op deze website lezen welke circuits onze forumleden hebben verkozen in de onderste regionen van de lijst. Vandaag kijken we naar de nummers dertien tot en met zeven.

13 – Sepang International Circuit, Maleisië
Het Sepang International Circuit verdwijnt binnenkort van de Formule 1 kalender. Dit jaar werd er echter nog gereden en met succes voor Red Bull Racing. Daniel Ricciardo en Max Verstappen scoorden namelijk de enige één twee van het seizoen. Volgens onze forumleden is het circuit echter niet boeiend genoeg om het tot de eerste helft van de lijst te schoppen.

 

Geliefde baan bij de rijders, maar word er persoonlijk niet warm van. Voor mij lijkt het karakterloos. – CU@Finish

Begon groots eind jaren ‘90, maar het lijkt wat in te zakken. Toch wel wat leuke races gezien, zoals bijvoorbeeld dit jaar nog! – Gloudiesaurus

12 – Hungaroring, Hongarije
De Hungaroring heeft een hoop Nederlandse historie. Jos Verstappen pakte er in 1994 zijn eerste podiumplek, Max Verstappen stuntte er in 2015 met een vierde plek. De baan heeft epische races voortgebracht, maar ook slaapverwekkende. Een plek in de middenmoot dus.

Hier ga ik prima voor zitten. – Jehoentelaar

Mickey Mouse baantje vroeger doodsaai maar de laatste jaren toch prima races gezien. – Wallie

11 – Autodromo Nazionale Monza, Italië
Een circuit wat opvalt voor wat betreft de lage klassering in deze lijst. Het Autodromo Nazionale Monza wordt vaak gezien als één van de circuits die nooit mogen verdwijnen van de kalender. Het is één van de vijf ‘legendarische’ circuits op de kalender. Dat komt met name door de historie van het circuit, want de layout en de spanning in de races leveren de omloop geen pluspunten op.

Een circuit met historische waarde, maar waarvan de huidige races steeds meer in de vergetelheid raken. Het zijn tegenwoordig saaie races waarvan de uitslag vooraf vaak al te voorspellen is. Podium is wel mooi en de beleving van de fans ook, maar dat is het dan ook.  – Pancake Shield

 

 

Tifosi maken het mooi, de races zijn vaak een stukje minder. – Wallie

 

 

10 – Red Bull Ring, Oostenrijk
De Red Bull Ring is een circuit dat eind 2003 de kalender moest verlaten, weinig mensen konden er toen om malen. Nu het circuit terug is op de kalender sinds 2014 is het een geliefd ‘old school’ circuit. Een frisse nieuw/terugkomer tussen de statische Tilke circuits.

Leuk kort baantje, vaak leuke races. – Gloudiesaurus

Zo mooi gelegen dat het aan Francorchamps doet denken. Niet veel historie maar een mooie baan. – Robbert65

9 – Circuit of the Americas, Verenigde Staten
COTA, zoals het circuit afgekort genoemd wordt, is een aanwinst aan de Formule 1 kalender. Het circus komt er sinds 2012 en kan op veel liefde rekenen van onze forumleden, maar ook van de coureurs. Een mooie plek op het halverwegepunt van deze lijst.

Een nieuweling maar wat een lay-out! Ook dit is een circuit dat gewoon alles heeft. – Jozef

Leuk baantje, zeker het lange rechte stuk dat omhoog loopt. Leuk gemaakt ook die motorhomes van de fans langs de baan.  – Gloudiesaurus

8 – Silverstone, Groot Brittannië
Nog een circuit dat we hoger in de lijst hadden verwacht. De bakermat van de autosport heeft het slechts geschopt tot in de middenmoot van de lijst. De verbouwing heeft het circuit blijkbaar geen goed gedaan.

Enkel jammer van de nieuwe lay-out en dat de huidige F1-wagens er zoveel moeite lijken te hebben om in te halen. – CU@Finish

Na de verbouwing wel iets minder geworden, maar blijft een prachtig affiche. – Fabian

7 – Marina Bay Street Circuit, Singapore
De hoogst genoteerde Tilke baan is het Marina Bay Street Circuit. Het stratencircuit is met name geliefd om de sfeer langs de baan, het racen onder kunstlicht maakt het plaatje compleet. De uitdaging van de betonnen muren, de hitte en de lengte van de wedstrijd maken het een moderne klassieker.

Marina Bay is een mooie curiositeit als nachtrace, met één groot voordeel op Monaco, er kan af en toe wél worden ingehaald. – Sphinx

Wat mij betreft visueel de mooiste race om de kalender. Het zou ook jammer zijn als deze verdwijnt wat mij betreft. Heeft iets minder Monaco-achtige krapheid wat inhalen tot een mogelijkheid maakt. Nogmaals ook een nachtrace wat bij mij een extra plus verdient. – Pancake Shield

Dat was het voor wat betreft de nummers dertien tot en met zeven in onze lijst. Op zaterdag 24 december maken we de top zes van onze top 21 Formule 1 circuits van 2016 bekend!