Een 7de plek voor de wereldkamioen, ook weer iets wat weinigen verwacht hadden.
Het zal een zware race worden voor de Duitser, of zal de regen in zijn voordeel spelen ?

“Dit was een matige kwalificatie voor mij, ik ben dus ook niet heel erg tevreden met de afloop. Ik weet niet zeker wat er scheelde maar ik vond geen grip en in enkele bochten gleed de wagen teveel.”

“Het is wel positief dat ik op het propere gedeelte van de baan start, iets wat in het algemeen een voordeel is. Het zal interessant zijn om te zien op welke strategie de andere teams zitten. Gezien de stand in het kampioenschap is mijn 7de plek nog geen ramp, mijn dichtste rivaal staat maar 3 plaatsten voor mij. Met Kimi op de pole is de strijd nu helemaal open!”

“Het belangrijkste is om uit te zoeken wat er met de wagen scheelde. Dan moeten we gewoon afwachten en zien wat ik kan doen vanaf de plek waar ik start. Gelukkig is inhalen op dit circuit wel mogelijk. Ik hoop dat we de Tifosi kunnen doen juichen tegen het einde van de race!”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter