Zoals gebruikelijk weer een vergelijk tussen prestaties van teamgenoten en andere rijders:

1: R�ikk�nen: 0.6 seconden sneller dan Coulthard (8.) Dat zijn we intussen wel gewend maar David komt tijdens de races -als hij geen pech krijgt aan wagen of motor- altijd rustig aan naar voren geschoven. Als hij goed start, zal hij Schumacher op kunnen houden om zo afstand te houden tussen hem en teamgenoot Kimi, in de strijd om de punten voor het WK.

2: Barichello: Niet de eerste keer dit jaar dat hij sneller is dan Michael (7.) Als hij goed wegkomt, kan Rubinho weer eens een race winnen en verder kan hij dan Kimi proberen op te houden, maar ja, als Michael ver achter ze rijdt, heeft dat niet echt zin, want het gevaar zou er dan zijn om Montoya zo te helpen. Als Rubens achter Kimi blijft, moet hij constant de druk hoog houden en kijken of Kimi dan in de fout gaat. Als hij voor Kimi komt, kan hij ook beter het ritme zo hoog mogelijk houden om zo het uiterste van Kimi en zijn materiaal te vragen.

3: Panis: Well done Olivier ! Een 0.4 sec voor Da Matta (9) en Toyota laat weer eens zien dat ze een sterke motor hebben. Ook de afstelling hebben ze hier goed voor elkaar. Zou Olivier’s wagen en motor het volhouden, dan kan hij belangrijke punten uit de spannende WK strijd van de leidende coureurs wegnemen.

4: Montoya: Bijna 0.3 sec achter Kimi. Hij zei zelf heel sportief:

“Leuk te zien dat Kimi vooraan staat, die gozer weet telkens weer te verrassen !”

Maar ja, je moet wel drie plaatsen zien goed te maken. Juan staat 0.1 sec voor teamgenoot Ralf (5) en normaal gesproken zou Ralf dan broer Michael die precies achter hem staat bij de start kunnen dwarsbomen door zogenaamd wat links en rechts van zijn lijn te gaan rijden tijdens het wegrijden. Het is dit jaar al gebleken dat hij dat ongevraagd al goed kan, maar broerlief heeft naar verluidt financieel best geholpen bij de overstap van Ralf van Jordan naar Williams…

6: Alonso: Teamgenoot Trulli (10) was hard op weg om alle trainingen telkens de snelste rijder van het hele pak te zijn, maar Jarno heeft nu eenmaal bijna altijd pech en dit keer sloeg dat toe tijdens de definitieve kwalificaties…Fernando trainde 0.5 sec sneller en dat is niet representatief voor de normale kwalificatie verhoudingen tussen de Renault jongens. Fernando zei al dat hij niet in de weg wil rijden voor de rijders die strijden om het WK en volgens hem is de beste oplossing gewoon zo ver mogelijk v��r ze te rijden zodat hij ze niet kan hinderen. Hij deed dat al eerder in Hongarije en Jarno’s snelle acties eerder deze week wijzen erop dat Renault op Indy goed uit de voeten komt. Renault’s goede launch control systeem heeft er al meerdere malen voor gezorgd dat Jarno en/of Fernando dit seizoen pijlsnel startten.

11 + 12: Button en Villeneuve staan gebroederlijk naast elkaar op de zesde startrij. Jacques heeft een goed gevoel over de motor en ik denk dat minstens ��n van beiden in de punten zal komen ! Als geen van beiden eens pech heeft, zal het interessant zijn om te zien wie er aan het langste eind trekt, oftewel een shoot-out gewoon tijdens een race tussen J en J.

13: Heidfeld: Bijna 0.4 sec sneller dan HHF (15)  en “maar” vijf plaatsen verwijderd van een positie om WK punten te krijgen.

14: Webber: We zijn dit niet meer gewend van Mark en zijn derde positie tijdens de eerste kwalificaties deed hopen op een beter resultaat. Gas geven en uitrijden, er moeten punten gescoord worden om de vijfde positie in het WK voor constructeurs te behalen ! Teamgenoot Wilson (16) was helaas w��r langzamer, zo’n 0.3 sec, maar toch, het wordt t� voorspelbaar.

17 + 18: Fisichella en Firman: Welkom terug Ralph enne: doe je best Fisico tijdens je ��n na laatste race voor Jordan. Giancarlo hoopt op regen…

19 + 20: Verstappen en Kiesa op hun vrij gebruikelijke laatste plaatsen. Jos wederom ruim sneller dan Kiesa. We zullen wel weer een superstart meemaken van Jos, waarna hij dan, al zijn inspanningen ten spijt, waarschijnlijk langzaam maar zeker zijn plaatsen zal verliezen aan de snellere of beter gezegd: minder langzame deelnemers. Toch zullen we volgend jaar hopelijk kunnen zeggen dat ook Jos zijn springplank bij Minardi heeft gezocht en gevonden. Over pech, geluk en regen gesproken, zou het niet mooi zijn als Jos ��n keer dit seizoen in de punten zou eindigen ? Zou financieel ook mooi zijn voor het team, want als je punten behaalt, al is het er maar ��ntje, dan gaat de geldkraan van de FIA een stuk wijder open voor een team. Go, Jos !

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter