Pascal Wehrlein zou wel eens de volgende rookie kunnen worden voor 2016, althans, toch zeker als het aan Toto Wolff en Mercedes ligt.

De 20-jarige Duitser is voorlopig de toprijder van Mercedes in de DTM, maar ook de reserve rijder voor het F1 team. Wehrlein heeft bovendien ook al tests afgelegd voor Force India en zou volgens verschillende bronnen de belangrijkste nieuwe kandidaat zijn voor een racezitje bij een door Mercedes aangedreven team.

We willen dat hij in de F1 rijdt volgend jaar, stelde Toto Wolff. Het gerucht gaat zelfs dat de jonge Duitser een kans heeft bij Williams, moest Valtteri Bottas inderdaad vertrekken naar Ferrari of de optie op het contract van Felipe Massa niet worden opgenomen door het Britse team.

Er zijn al gesprekken aan de gang met Force India, verklaarde Wolff, en misschien zijn er nog andere opties.

Voorlopig staat Wehrlein derde in het DTM kampioenschap, maar uiteraard wil hij meer.

Natuurlijk is mijn doel om de F1 te halen, maar het totaal pakket moet kloppen. Ik ga niet zomaar eender welke aanbieding accepteren om in de F1 te raken, verklaarde de Duitser.

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve moedigt Wehrlein juist aan om zo snel mogelijk op de grid te verschijnen.

Wanneer je de kans krijgt om naar de F1 te gaan mag je geen seconde twijfelen. Al de voorbereiding die je kan doen in de DTM kan nooit zo goed zijn als die bij een klein team in de formule 1, besloot de Canadees.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!