Dé bochten binnen de Formule 1 zijn opnieuw Eau Rouge en de Raidillon, zo zeggen de piloten. De reden hiervoor is de huidige generatie wagens, die voor het eerst sinds lang opnieuw worden aangedreven met Turbo motoren, een hogere topsnelheid halen en minder downforce genereren dan de wagens van de voorgaande jaren.

Het zijn net die factoren die de bochtencombinatie opnieuw zo interessant maken voor de piloten. Met de voorgaande technische reglementen was de combinatie jarenlang eenvoudig vol gas te nemen.

Toen de vraag werd gesteld aan Daniil Kvyat over welke bocht de ‘grootste ballen’ vereist op Spa, antwoordde de Rus: Toch weer Eau Rouge

Met deze wagens is de bocht opnieuw een echte uitdaging geworden, zeker wanneer het nat is. Pouhon en Blanchimont hebben ook een fantastische flow en geven een echte kick, maar niets is te vergelijken met Eau Rouge.

Lewis Hamilton is het eens met zijn collega en vindt ook dat Eau Rouge opnieuw het kroonjuweel is van het legendarische circuit. De Brit stelt dat Eau Rouge hem een gevoel van sensatie geeft die hij nergens anders ervaart.

Volgas naar beneden vanuit La Source, en dan, Eau Rouge. Het is altijd het meest opwindende stuk van het circuit, verklaarde de wereldkampioen. Wanneer je de bocht vol gas aanvalt en op het laagste punt terechtkomt, dan worden je ingewanden echt naar beneden gedrukt.

Wanneer je vervolgens aan de top van de Raidillon komt worden ze opnieuw omhoog gestuwd en lijkt het alsof alles doorheen je mond eruit zou komen. Een apart gevoel wanneer je tegen 300 km/u knalt!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!