Mercedes lijkt voor het racejaar 2013 meer ambities te hebben dan ooit. Sinds Juan-Manuel Fangio zich in 1955 voor de twee keer op rij uit liet roepen tot wereldkampioen in een Mercedes-Benz heeft de Duitse fabrikant zich nooit meer tot kampioen kunnen laten kronen. En dat zit ze daar niet lekker.

Ook dit jaar gaat het bepaald niet crescendo. Na de doorbraakzege van Nico Rosberg in China leek het team een enorme boost te krijgen, maar het tegendeel bleek waar. De Mercedessen vallen ook dit jaar weer steeds verder terug op de grid. Voor komend seizoen worden dan ook diverse maatregelen genomen. Zo werd Michael Schumacher al vervangen door Lewis Hamilton, maar ook financieel krijgt het team, naar het schijnt, een flinke injectie.

Zo claimt Bild dat het team uit Brackley volgend jaar een budget zal krijgen van rond de € 200 miljoen, wat ongeveer € 44 miljoen meer is dan dit jaar. Het geld dat daarvoor nodig is zou onder meer gehaald worden door te besparen op de DTM-beslommeringen. Mercedes zal volgend jaar in die klasse uitkomen met zes wagens in plaats van acht.

Overigens meent topman Norbert Haug dat Bild, doorgaans goed ingevoerd als het Mercedes aan gaat, er naast zit: er komt echt geen budgetgroei van 30%, claimt hij. Afwachten dus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *