Mercedes heeft vandaag haar nieuwe Formule 1 Рbolide voor 2012, de F1 W03, in Barcelona aan de wereld laten zien. De Mercedes heeft inmiddels twee priv̩-testdagen op het circuit van Silverstone en Jerez achter de rug.

Volgens Ross Brawn is de W03 een doorontwikkeling van de bolide van vorig jaar:
De auto is het eerst resultaat van een versterkte technische organisatie, en een nauwere samenwerking tussen onze fabrieken in Brackley en Brixworth. De auto bestaat nu uit 4500 onderdelen in plaats van 4300, dat laat zien dat we meer de diepte zijn ingegaan. We hebben een elegante oplossing proberen te vinden voor de 2012 – regels. Dat is goed gelukt denk ik. We hebben qua ontwikkeling goed op schema gelegen, we zijn in mei vorig jaar begonnen en in de eerste week van dit jaar kwamen we door de verplichte FIA – crashtest.

Michael Schumacher:
Ik heb al heel wat nieuwe auto’s onthult in de Formule 1, maar het voelt nog altijd speciaal. Altijd is er de hoop op een goede auto. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, ik kan niet wachten. Toen ik de auto deze week voor het eerst bestuurde gaf deze meteen goede feedback. De komende weken moet duidelijk worden hoe groot de stap is die we hebben gemaakt.

De F1 W03 moet Mercedes aan haar eerste Grand-Prix overwinning gaan helpen sinds de Duitsers voor het eerst sinds 1955 terugkwamen met een eigen Formule 1 – team.

By peter