Niet alleen bij Red Bull Racing heeft men genoeg van de gebrekkige betrouwbaarheid en perfomance van Renaults V6-krachtbron. Ook bij het team van Genii Lotus groeit de weerzin tegen de Fransen.

Weliswaar heeft Lotus een doorlopende overeenkomst met Renault, maar is de relatie tussen de twee verstoord geraakt door de vele problemen van de powerunit. Daardoor lopen de coureurs Maldonado en vooral Grosjean telkens achter de feiten aan.

Vooral voor de jonge Fransman is het een hard gelag om nu rond te rijden in het middenveld, in plaats van dat Romain op z’n minst de strijd aan kan gaan met Red Bull of Ferrari.

Nu wil het dat Mercedes per seizoen 2015 een plekje vrij heeft in haar klantenprogramma. McLaren neemt na een samenwerking van bijna 20 jaar afscheid van de Duitsers. Mercedes kwam in beeld bij de Britten, toen men zwaar ontevreden was over de ronduit beroerde Peugeot A4 V10-motor.

Wel zou Mercedes ‘financiële garanties’ willen van Genii Lotus, terwijl tevens gekeken moet worden of Lotus en Mercedes ‘marketingtechnisch bij elkaar passen‘.

Indien Lotus daadwerkelijk met Mercedes-motoren zal rijden, is dat tevens een definitieve breuk met het verleden van de renstal wat in Enstone begon als Benetton en later zelfs het fabrieksteam van Renault werd.

Ook die samenwerking stamt sinds 1995.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!