Bernie Ecclestone maakt zich nergens zorgen over. Niet over zijn rechtszaak wegens omkoping, of de dalende kijkcijfers. Dus was het geen verrassing dat de bejaarde FOM-baas slechts zijn fragiele schouders ophaalde, toen hem werd gevraagd of het slecht was indien er teams omvallen.

Ecclestone had eerder op zijn typische manier uit aan The Independent uitgelegd, waarom de kleine teams in de sport niet in de Strategy Group werden opgenomen. Zo zouden ze ‘minder toegewijd’ zijn aan de Formule 1.

De renstallen die wel vertegenwoordigd zijn in de Strategy Group, hebben zich tot en met 2020 aan de Formule 1 verbonden en ook financiële garanties hebben gegeven mochten ze de sport voortijdig verlaten., aldus de 83-jarige grote kleine baas van de F1.

Ecclestone maakte de vergelijking met poker. Als je het geld niet hebt, dan moet je niet meespelen., zo legde Bernie uit dat er wat hem betreft geen ruimte voor de kleine speler wordt ingesteld, oftewel de minder welgestelde teams.

Sterker, de Brit zou blij zijn als er teams zouden afvallen. Daarmee lijkt Ecclestone Ferrari-president Di Montezemolo te volgen. De Italiaan predikt al jaren om drie auto per team te mogen inzetten.

Ook het idee om klantenauto’s aan de kleine team te verkopen, is populair onder de top 4 van de Formule 1. Tevens is Bernie Ecclestone hier een voorstander van.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!