Aldus motorleverancier Renault.

De Fransen maken zich al een jaar druk om de speciale kwalificatiesetting van Mercedes, maar weten dat het ‘wapen’ van hun Duitse tegenstrevers niet makkelijk kan worden verboden…

In de Q3, het derde deel van de kwalificatie, kunnen de Duitsers nog wat extra snelheid halen uit hun krachtbron. Dat gebeurd geheel conform de reglementen, maar er hangt nog altijd een verdenking boven het hoofd dat Mercedes en Ferrari olie toevoegen aan de brandstof om zo meer vermogen te krijgen.

Iets wat volgens de reglementen verboden is.

Renault vindt dat er iets moet veranderen en opperde om de kwalificatiemodus te verbieden. De Fransen willen dat voor elkaar krijgen om het olieverbruik verplicht te verminderen.

Teams mogen 0,6 liter verbruiken, terwijl Renault naar eigen zeggen minder dan 0,1 liter verbruikt.

Maar zolang de FIA een olieverbruik van 0,6 liter per Grand Prix toestaat, zal Renault op een achterstand blijven ten opzichte van Ferrari en Mercedes.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!