De Britse media weet het zeker, Lewis Hamilton gaat naar Mercedes en dan waarschijnlijk ten koste van Michael Schumacher. De geruchtenmolen maakt overuren en het ene na het andere speculatieve bericht wordt het internet op geslingerd.

De Duitse media (Bild) denkt er in ieder geval anders over, volgens hun bronnen is Mercedes in vergevorderde onderhandeling met Michael Schumacher over het voortzetten van de huidige verbintenis. Volgens de laatste berichten heeft Mercedes de recordkampioen een contract aangeboden voor het seizoen van 2013. Michael Schumacher zou op zijn beurt een extra eenzijdige optie op het seizoen van 2014 willen hebben. Iets waar ze nu dus over aan het onderhandelen zijn, aldus de Duitse mediagigant.

Volgens Norbert Haug van Mercedes zijn alle opties nog open en zijn de onderhandelingen in volle gang; Er is nog steeds geen beslissing gemaakt, we gaan door met onderhandelen.

Zo blijft er voorlopig nog veel onduidelijk over de toekomst van Mercedes, de verbintenis van het merk met de Formule 1 en met haar coureurs. Uiteindelijk valt het allemaal te herleiden tot het zogenoemde “Concorde Agreement“. Mercedes heeft deze verbintenis met de Formule 1 nog steeds niet getekend, voornamelijk wegens disputen over de te ontvangen vergoedingen. Pas als de toekomst van het team duidelijk is, zal het zin hebben om coureurs te contracteren. Tot die tijd hoeven we geen officiële berichten te verwachten over de toekomst van Lewis Hamilton en Michael Schumacher.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *