Volgens de laatste berichten heeft MercedesGP zijn vizier gericht op oud-technisch directeur van Ferrari Aldo Costa.

In mei dit jaar deed Costa afstand van zijn positie bij Ferrari, na tegenvallende resultaten van de Ferrari aan het begin van het huidige seizoen. Een paar dagen geleden werd duidelijk dat de Italiaan alle banden met Ferrari heeft gebroken en nu van een lange vakantie geniet tot het einde van dit jaar.

Het Italiaanse autosprint magazine wist te melden dat Ross Brawn in de naam van Mercedes, Aldo Costa wil rekruteren.

MercedesGP heeft een hoop vacatures open staan, als een erfenis uit het BrawnGP verleden. Ondanks het succes wat BrawnGP kende moest het team bijzonder sterk bezuinigen om het hoofd boven water te houden. Met name op personeel werd veel bezuinigd en het team werd nagenoeg gehalveerd.

Dit relatief kleine team wat nu MercedesGP heet, heeft grote moeite mee te komen met de andere teams zoals Ferrari, McLaren en Red Bull. Brawn en de zijne wijten dit vooral aan het kleine team mensen waar ze mee werken ten opzichte van de concurrentie.

Om het gevecht met de top aan te kunnen gaan is MercedesGP begonnen met het rekruteren van extra personeel. Bob Bell van Renault was de eerste grote aanwinst voor het team uit Brackley, Aldo Costa is de volgende op het wenslijstje.

Link naar Forumtopic MercedesGP!