Er was veel te doen geweest om de neuzen van de 2014-auto’s. Veel fans en insiders waren er niet over te spreken en waren van mening dat de Formule 1 er veel minder aantrekkelijk op werd.

Adrian Newey verklaarde dat het nieuwe technische reglement bepaalde risico’s met zich meegebracht en maakte zich zorgen om de mogelijke gevolgen, in geval van een incident. Zo was de Brit bang dat auto’s worden gelanceerd in een kop/staart-botsing.

Tot zover is het dit seizoen niet gekomen en over de neuzen hoor je niemand meer klagen.

Toch meende de FIA al vroeg in het seizoen dat men de neuzen reglementair wilde veranderen.

Diegenen in de Formule 1 die zich negatief uitlieten zullen mogelijk de deksel op de neus krijgen. Zo is het namelijk gebleken dat de teams van Mercedes en Ferrari een grote voorsprong hebben qua kennis betreffende de nieuwe reglementen voor de neuzen. Immers zullen heeft de FIA door middel van nieuwe ontwerpeisen de overige teams gedwongen om een neus te bouwen dat nagenoeg gelijk is aan die van Ferrari en Mercedes!

Nu beweren de technische mensen van Force India en Red Bull dat hun oplossingen teveel downforce-verlies oplevert. Dat betekent dus dat vooral het fabrieksteam van Mercedes ‘heksenwerk’ heeft afgeleverd, want zij hebben met de W05 een auto met een van de hoogste downforce-ratio van de grid.

Ook verwacht Andy Green van Force India hoge kosten voordat hun neus voor 2015 voldoet aan de crashtest van de internationale autosportbond. Het is niet voor niets dat Mercedes in eind 2013 en begin 2014 moeite had om te slagen voor de test.

En de crashtest is niet goedkoop, en dan hebben we het nog niet over de kosten van alweer een nieuw handgebouwd neus-sectie dus dat is op de voorhand al slecht nieuws voor de armlastige Sauber, Marussia en Caterham.

Kostenbesparing?



Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter