Mercedes teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat een deal met Red Bull in verband met motorlevering niet meteen zijn voorkeur geniet. Nu de samenwerking tussen Red Bull en Renault steeds meer op zijn einde lijkt te lopen moet het Oostenrijkse team op zoek naar een andere leverancier, maar de opties zijn beperkt.

Ferrari zou al een voorstel hebben gedaan om Red Bull van motoren te voorzien, maar het lijkt erop dat de Scuderia niet staat de springen om hen hetzelfde type motor te geven als het eigen fabrieksteam.

Red Bull zelf heeft al langer laten verstaan dat ze graag met Mercedes motoren zouden aantreden, maar de Duitse grootmacht is, begrijpelijk, niet meteen dolenthousiast om hun sublieme krachtbron te leveren aan één van hun grootste concurrenten. Wolff bevindt zich dus in een ongemakkelijke situatie.

Voorlopig is er nog steeds een overeenkomst tussen Red Bull en Renault en ik heb geen intenties om mezelf in de gerechtelijke procedures tussen de twee partijen te gaan mengen, verklaarde Wolff aan Gazzetta dello Sport. Als hoofd van Mercedes Motorsport moet ik toegeven dat het leveren aan Red Bull een interessante optie is. Dit omdat het een wereldberoemd merk dat zeer populair is onder jongeren verbindt met een merk dat nu alles wint.

Maar als hoofd van het racing team zelf moet ik ook toegeven dat het niet echt ideaal is om een sterke concurrent van ons te versterken met onze motoren. Zeker niet Red Bull, dat heel goed weet hoe het winnende auto’s moet bouwen, besloot de Oostenrijker.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!