Ondanks dat Ferrari Mercedes in de race het vuur aan de schenen kan leggen, blijven de Duitsers het overhand houden. Zeker over één kwalificatierondje is hun snelheid voorlopig nog niet te evenaren.

Een korte analyse leert dat Williams dichter achter Mercedes zat qua snelste rondes dan dat Ferrari het tot nu toe voor elkaar kreeg.

Williams was 0, 83% langzamer vergeleken met de 0, 85% van Ferrari nu. De eerste race was het nog een verbijsterende 1,6%, maar Ferrari rechtte haar rug en kon iets van de achterstand afknabbelen.

Dat leidde tot de rare opmerking van Dr. Helmut Marko dat de Italianen ‘hulp’ zouden hebben gehad van de Duitsers. Dit om politiek motieven.

Maar de Pirelli’s zorgen ervoor dat Mercedes dat voordeel niet kan uitbuiten in de races.

De W06 vreet met name de achterbanden op, een euvel waar ook diens voorgangers mee te maken hadden.

Voor de neutrale fan is het te hopen dat de mensen in de fabriek niet met een oplossing voor de auto’s van Lewis Hamilton en Nico Rosberg komen…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!