Nog even en het seizoen gaat weer van start. Twee maanden te vroeg volgens Dr. Helmut Marko van Red Bull, terwijl Cyril Abiteboul van mening is dat het halen van de finish in Melbourne niet per definitie punten oplevert.

Hoewel het kleine team uit Leafield van de vier Renault aangedreven teams de meeste ronden aflegde, ruim voor Red Bull Racing en Lotus, denkt Abiteboul dat er in de tussentijd het een en ander kan worden verbeterd qua betrouwbaarheid. De teambaas van Caterham meent dat Lotus en Red Bull zijn team in Melbourne alsnog zullen voorbij streven.

Dat zou Red Bulls autosportadviseur Marko wel willen. Tegenover Servus TV gaf de Oostenrijker aan dat het beperkt aantal gereden ronden het grootste probleem is voor Red Bull. Momenteel weten we niet welke tijdsperiode we nodig hebben om de achterstand in te halen, laat staan of dat überhaupt wel gaat lukken., aldus Helmut Marko.

Of is de Red Bull beter dan dat de concurrentie verwacht? Lewis Hamilton gelooft van wel.

Niki Lauda verwacht dat betrouwbaarheid de belangrijkste factor wordt in Melbourne: Ik geloof dat het halve veld niet aan de finish komt, eenvoudigweg omdat er niet de gelegenheid was om voldoende te testen. Uiteraard doelt Lauda niet op zijn team als een van de uitvallers…

Williams F1 Team ziet zich ook niet bij de uitvallers horen. De Britten zijn ervan overtuigd dat ze met een betrouwbare auto op weg zijn naar de seizoensopener in Melbourne. Het team zette met Felipe Massa de snelste tijd neer van acht testdagen op het Bahrain International Circuit en bleef daarmee beide Mercedescoureurs nipt voor.

Williams krijgt wellicht Ferrari én Force India in haar nek? Mercedes’ Commercial Excutive Director Toto Wollf wijst ook naar deze renstallen als kanshebbers voor het podium op het circuit van Albert Park. Force India en Williams zijn snel genoeg om races te winnen. Het wordt interessant!

Ferrari is hierin een beetje een ‘dark horse‘…Hoe toepasselijk! De auto is beter dan de Renault-aangedreven wagens, maar onze forummers kunnen het team ook moeilijk plaatsen. Uw berichtgever denkt dat Ferrari gelijkwaardig is aan Williams. Dus duidelijk onder Mercedes en McLaren.

McLaren daartegen zou kampen met een stokkende ontwikkeling. Zo gaf eerste rijder Jenson Button aan. De Brit verwachtte meer updates en in bang dat zijn team een moeilijk te overbruggen achterstand oploopt tegenover vooral Mercedes.

Toro Rosso lijkt het beter te zullen doen, aldus een opgetogen Daniil Kvyat. De jonge Rus en zijn Franse teamgenoot Jean-Eric Vergne kregen regelmatig te maken met betrouwbaarheidsproblemen in hun STR9. Maar tegen het einde van de tests op het Sakhir-circuit boekte het team uit Faenza, Italië, toch de nodige progressie waarna het alsnog als zevende team eindigde op de lijst van aantal gereden kilometers.

Dat verliep zo goed, dat het gerucht gaat dat medewerkers van Red Bull zijn gaan ‘buurten‘ bij hun zusterteam!

Tussen de Mercedes- en Renault-teams zitten Sauber en Marussia. De twee maken gebruik van een Ferrari-krachtbron, en boekten zeer wisselende resultaten tijdens de wintertests. Dacht uw berichtgever eerst dat Marussia Caterham makkelijk voorbij zou streven, nu denk ik dat beiden elkaar aan de achterkant van de middemoot in balans houden.

En Sauber? Sauber zit als vanouds weer tussen Jan en Alleman in. Opnieuw vlees noch vis? Peter Sauber kan wel wat successen gebruiken, want dat zou helpen om investeerders aan te trekken.