De Formule 1 begint aan een nieuw tijdperk, waarin strategie en actie belangrijkere rollen zullen vertolken. Die verwachting spreekt Ferrari-coureur Fernando Alonso uit.

De Italiaanse bandenfabrikant [de enige leverancier van de sport dit jaar] keert terug naar het Grand Prix racen voor het eerst in 20 jaar dit weekend met banden die doelbewust zijn ontworpen om sneller slijten dan voorganger Bridgestone, wat meer pitstops, snelheidsverschillen en spanning [voor de fans] tot gevolg zou moeten hebben.

Het aantal rondjes dat we op de harde of zachte band kunnen rijden is onmogelijk te voorspellen, maar het is geen probleem. Het is voor iedereen hetzelfde. Na de vrije trainingen zal de strategie voor zondag al duidelijker zijn en daar maak ik me geen zorgen over, aldus de Ferrari-coureur.

Fernandos Alonso zei ook te verwachten, dat teamgenoot Felipe Massa dit jaar veel beter voor de dag zou kunnen komen:

Ik geen nummer een vorig jaar en ik ben geen nummer een dit jaar. Ik verwacht dat Felipe erg sterk zal zijn en een titelkandidaat. Als wij beiden kunnen vechten voor de constructeurskampioenschap voor Ferrari, dan is dat alleen maar goed