FOM-baas Bernie Ecclestone had een meevaller in de rechtszaak tegen hem wegens omkoping.

De voorlopig laatste getuige die voor de rechtbank in München verscheen, was een oud-collega van de gevallen bankier Gerhard Gribkowsky. Ook deze getuige werkte aan de F1-zaak.

Gribkowsky’s geloofwaardigheid is een cruciaal onderdeel van de procedure, omdat de financiële expert werd veroordeeld wegens het aannemen van 44 miljoen dollar van Ecclestone. Gribkowski beweerde het geld te hebben ontvangen wegens zijn aandeel in de verkoop van de commerciële rechten F1 aan CVC Capital.

De stelling was dat Ecclestone CVC ‘uitkoos’ als koper, omdat hij met die partij de onderhandelingen had gevoerd en had bedongen dat hij de F1 mocht blijven leiden. Zo kon hij aan de macht blijven als president van de FOM [ Formula One Management].

Gribkowski maakte vervolgens de fout het geld niet aan te geven bij de belastingdienst, waarna het balletje is gaan rollen.

Gribkowski maakte volgens de getuige wel meer fouten en ‘fantasie-rijke aannames’. Zo zou de ex-bankier tijdens een diner hebben gezegd dat hij meende dat Bernie hem zag als een ‘geadopteerde zoon’ en hem tot zijn opvolger zou bombarderen.

Ook het verhaal van 20 miljoen dollar in een koffer werd in de zaak onderuit gehaald. Nader onderzoek wees uit dat het fysiek niet mogelijk is om zoveel geld in een koffer te plaatsen.

Dit alles pleit niet voor de geloofwaardigheid van ex-bankier Gribkowski en maakt dat Ecclestone zijn weekje in München toch positief afsluit…

Bron foto: frankyremtlaaaat.wordpress.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!