Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing blijft in de Oostenrijkse en Duitse media hard van leer trekken tegenover motorleverancier Renault. Het blijft de Oostenrijker dwarszitten dat het team zo een zwaar testseizoen moest doorstaan en zelfs nu nog aankijkt tegen een serieuze achterstand.

We zijn wel wat gewoon van Dr Helmut Marko maar hij flirt tegenover het Duitse Bild openlijk over een overstap naar een andere motorleverancier, meer bepaald zou Marko Volkswagen naar de F1 willen lokken, althans zou luiden de geruchten. Red Bull zou Renault een duidelijk deadline gegeven hebben, tegen de eerste thuisrace in Oostenrijk moeten het team er opnieuw staan. Toch is dit volgens verscheidene journalisten gewoon een manier om Renault te dwingen tot betere resultaten.

Marko: We zullen rond de Oostenrijkse GP moeten beslissen wie onze toekomstige motorpartner zal worden.

Tevens voert Marko de druk nog wat meer op door te sugerenen dat Renault waarschijnlijk een mooie rekening zal gepresenteerd krijgen van het team. Zowel Red Bull als Toro Rosso werkten tijdens de winter extensief samen met Renault om het nieuwe blok zo snel mogelijk te verbeteren, volgens Marko heeft dat veel geld gekost.

Marko: Het zou onverantwoordelijk zijn om nu al met exacte cijfers te komen opdraven maar het is een lange lijst met kosten, veroorzaakt doordat Renault haar werk niet goed genoeg heeft gedaan. Het seizoen is nog niet voorbij en op het einde zal ons financieel departement een rekening moeten maken. Dan zullen we werkelijk zien wat we verloren hebben door Renault. Verder is dit niet het enige waar Red Bull zou onder lijden. De schade aan ons imago kan sowieso al niet hersteld worden

Renault heeft geweigerd om commentaar te leveren op de uitspraken van Marko.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!