De TT van Assen telde dit jaar de meeste valpartijen in de grandprixcyclus van de wegraces voor motoren. In totaal 64 motorcoureurs maakten eind juni een schuiver op het Drentse circuit. Op geen enkel ander circuit gingen dit raceseizoen zoveel motorrijders onderuit. Dorna, de organisator van de zestien wegraces die meetellen voor de wereldtitel, maakte de cijfers maandag bekend.
Assen had de pech dat het op beide kwalificatiedagen hard regende en de coureurs op het natte asfalt bij bosjes wegslipten. Op de racedag was het droog en viel de TT juist in positieve zin op. De race in de 250cc klasse was afgelopen seizoen juist de enige wedstrijd waarin geen enkele coureur viel.

In totaal registreerde Dorna dit jaar 706 valpartijen en een gemiddelde van 44,1 crashes per grand prix. Dat was het laagste aantal sinds 1998. Dorna ziet in die dalende trend de bevestiging dat de circuits veiliger zijn worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter