Frankrijk heeft tot eind december de tijd gekregen om de Grand Prix te redden voor het wereldkampioenschap formule 1 in 2004. De race kan op 4 juli worden verreden mits aan twee voorwaarden wordt voldaan.

De internationale autosportfederatie FIA gaf vrijdag goedkeuring aan de kalender met achttien races voor het WK met een opening voor de Franse Grand Prix. De FIA wil inzicht in het contract tussen de directie van de formule 1 onder leiding van Bernie Ecclestone met de Franse federatie. Bovendien moeten alle renstallen instemmen met doorgaan van de wedstrijd. In Frankrijk mag geen reclame meer worden gevoerd voor tabak. In de formule 1 draagt de helft van de bolides tabaksreclame.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter