De organisatoren van Bahrein hebben gisteren een speciale prijs gekregen van het Formula One Management. Gisteren tijdens de FIA Award Ceremony kreeg de oliestaat de beloning voor de Best Organised Grand Prix of 2004. Men kreeg deze prijs nadat ze zo hard hun best hadden gedaan voor de allereerste Grand Prix in het Midden-Oosten. In amper 70 dagen de tijd werd het circuit van een zanderige puinhoop omgebouwd tot een van de modernste circuits ter wereld. De man die de leiding had van dit project was Philippe Gurdjian. Het is al de vijfde beloning voor de Fransman, na eerder die voor Magny-Cours (1991-1992), Maleisi� (1999) en in 2003 die van Spanje. Het was echter wel de voorzitter van het Bahrein International Circuit, Shaikh Fawaz bin Mohammed Al Khalifa, die de prijs in ontvangst mocht nemen.

“Door de weinige tijd die we hadden om het circuit volledig klaar te krijgen was het een vrij moeilijke opdracht, “ verteld Gurdjian. “We slaagden erin om de juiste teams op de juiste plaats aan het werk te stellen. Dankzij hun hard werken konden we het op tijd af krijgen. Ik ben erg blij om te zien dat Bahrein deze prijs krijgt van de FOM. En ook de Bahreiners zelf, die deze prijs maar al te graag zien als een beloning voor hun zware werk, dat zij de toch al zware normen van de FOM hebben kunnen bereiken in die korte tijd.”

De beste organisatie heeft Bahrein misschien wel, maar zeker niet de spannendste race van het afgelopen seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter